Seminar za IT-specijaliste: Usporedba relacijskih (SQL) i nerelacijskih (NoSQL) baza podataka s primjerima u MySQL-u i MongoDB-u

Datum i vrijeme održavanja
03.05.2019. u 10:00 sati

Pozivamo vas da nam se pridružite seminaru za IT-specijaliste "Usporedba relacijskih (SQL) i nerelacijskih (NoSQL) baza podataka s primjerima u MySQL-u i MongoDB-u" koji će se održati 3. svibnja 2019. godine u 10 sati. 

Tijekom seminara prikazat će se:

  • osnovne značajke relacijskih (SQL) i nerelacijskih (NoSQL) baza podataka i prikaz njihovih razlika 
  • izvođenje osnovnih operacija kao što su čitanje, upisivanje i ažuriranje zapisa u bazi podataka
  • naprednije operacije poput optimizacije tablica, indeksa i upita. 

Uz pojašnjenje pojmova i postupaka pokazat će se konkretni primjeri uporabe obje baze podataka uz pomoć nekoliko programskih jezika (PHP, Python i Visual Studio).

Autor i predavač seminara je Nenad Crnko iz Srca. 

Seminar će se održati u zgradi Sveučilišnog računskog centra (Srce), Josipa Marohnića 5, Zagreb u dvorani Srce-E2, a prenositi će se i putem sustava za webinare na adresi https://connect.srce.hr/it-specijalisti. Predviđeno trajanje seminara je do 14:15 sati.

Molimo vas da se prijavite za sudjelovanje na seminara popunjavanjem obrasca koji se nalazi na ovoj stranici.  Podaci koje nam pružate potrebni su nam kako bi mogli osigurati tehničke uvjete za održavanje seminara te kako bi po završetku seminara mogli provesti anketu o zadovoljstvu. Prikupljeni osobni podaci neće se koristiti u druge svrhe niti će se prenositi trećim stranama.

Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon što se održi seminar.

Ako ste zainteresirani za primanje novosti i obavijesti o uslugama Sveučilišnog računskog centra Srca, molimo da ispunite obrazac na adersi www.srce.unizg.hr/info

seminat_za_it_specijaliste.png

Kategorija