O portalu

U Srcu rade specijalisti za različita područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija: za mreže, različite operacijske sustave, aplikacije i informacijske sustave, računala, računalne klastere i gridove, za računalnu i mrežnu sigurnost te obrazovanje. Članci na ovom portalu obrađuju teme iz navedenih, ali i drugih područja interesantnih zajednici.

Osim kroz članke, svoje znanje dijelimo s IT zajednicom i kroz različita događanja (seminare, radionice, tečajeve...) koje održavamo tijekom cijele godine. Svrha tih događanja, koja su prije svega namijenjena IT specijalistima, je pružanje mogućnosti sistem-inženjerima i programerima za sustavno unapređivanje znanja i vještina te dodatno stručno obrazovanje. Na ovom portalu objavljuju se snimke tih događanja kao i svi popratni materijali, npr. prezentacije i radne datoteke.

Portal postoji već dugi niz godina i prema potrebama i trendovima je nadograđivan. U želji da sačuvamo i sve stare sadržaje, izrađene su i dvije arhive:

Kako bi uredništvo portala moglo web održavati što korisnijim i atraktivnijim za korisnike, potreban je uvid u statistiku i način na koji se korisnici koriste web-stranicama, koje stranice najviše posjećuju i koji sadržaji ih najviše zanimaju. Stoga ovaj portal u svrhu poboljšavanja korisničkog iskustva koristi alat Matomo.

Za sva pitanja možete nas kontaktirati na adresu edu@srce.hr.