Konferencija Srce DEI 2018 - 11. i 12. travnja 2018.

Pozivamo vas da nam se i ove godine pridružite na konferenciji Srce DEI 2018 koja će se održati 11. i 12. travnja u Srcu i kongresnim dvoranama Plaza centra. Tijekom ovogodišnje dvodnevne konferencije održat će se niz zanimljivih predavanja i rasprava kroz koja će se sudionici upoznati s aktualnostima, pregledima istraživanja, tehnoloških unapređenja i promišljanja vezanih za važnije segmente funkcioniranja sustava znanosti i visokog obrazovanja.

I ove godine  četiri su glavna tematska područja konferencije:

  • informacijski sustavi u znanosti i visokom obrazovanju
  • digitalni repozitoriji u znanosti i visokom obrazovanju
  • infrastrukture za napredno računanje
  • novi alati i tehnologije u obrazovanju.

Okosnica će ovogodišnjega programa (http://dei.srce.hr/program) biti propitivanje važnosti otvorenosti podataka, infrastrukture, znanosti, obrazovanja, ali i izazova koje donosi otvorenost. Ukratko, propitivat će se izazovi (ne)otvorenosti.

Posebno nam je zadovoljstvo što ćemo ove godine ugostiti ugledne stručnjake i kolege iz Švicarske. Olivier Verscheure, ravnatelj Švicarskoga centra za znanost o podacima (Swiss Data Science Center) održat će pozvano predavanje na temu otvorene znanosti, o suradnji ali i transparentnosti u modernim istraživanjima , dok će Ann Harding iz organizacije SWITCH u svom predavanju obraditi temu važnosti sustava elektroničkih identiteta u akademskoj i istraživačkoj zajednici. Osim pozvanih predavanja, predavači će zajedno s predstavnicima iz Hrvatske sudjelovati u 90-minutnim raspravama. Vjerujemo da će upravo te rasprave i razmjene praksi biti početak nekih novih ideja i implementacija.

Ove smo godine pripremili četrnaest radionica (http://dei.srce.hr/radionice) jer nastojimo da Dani e-infrastrukture budu i mjesto stjecanja novih konkretnih znanja i vještina, a održavati će se prije i nakon same konferencije.

Pozivamo Vas da nam se pridružite na konferenciji Srce DEI 2018 kako bismo razmijenili znanje i iskustva te zajedno doprinijeli daljnjem razvoju e-infrastrukture u sustavu znanosti i visokog obrazovanja.

Detaljan program kao i obrazac za prijavu nalaze se na adresi http://dei.srce.hr

Kategorija