Online predavanje: OSSEC HIDS - multiplatformski sustav za otkrivanje i prevenciju napada

Pozivamo vas na online predavanje "OSSEC HIDS - multiplatformski sustav za otkrivanje i prevenciju napada" koje će se održati u utorak, 24. listopada 2017. godine s početkom u 14:00 sati. Online predavanje će se održati preko sustava za webinare: http://connect.srce.hr/it-spec. Na sustav za webinare možete se prijaviti putem korisničkog računa iz sustava AAI@EduHr ili kao Gost.

OSSEC je HIDS, tj. multiplatformski sustav za otkrivanje i prevenciju napada koji aktivno prati sve aspekte sistemskih aktivnosti na operacijskim sustavima Windows i Linux, provjerava integritet datoteka, detektira zlonamjerne programe, šalje obavijesti u realnom vremenu i reagira na prijetnje. OSSEC prati sve logove i obavještava o mogućim prijetnjama kako bi administratori biti ispred napadača.

Predavanje će održati Ante Jurjević. Predviđeno trajanje predavanja je 40 minuta.

Predavanje se održava u okviru programa edu4IT, ali je otvoreno za sve zainteresirane sudionike. Više informacija o programu obrazovanja edu4IT možete pronaći na http://www.srce.unizg.hr/edu4IT, a snimke do sada održanih online predavanja ovdje.

ossec-1.png