Seminar za IT specijaliste: Web pristupačnost u praksi

Datum i vrijeme održavanja
27.11.2020. u 10:00 sati

 

Pozivamo vas da nam se pridružite na seminaru za IT-specijaliste "Web pristupačnost u praksi" koji će se održati 27. studenog 2020. godine u 10 sati.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, seminar će se održati online preko sustava za webinare Adobe Connect.

Pristupiti virtualnoj sobi možete na dva načina:

  • uporabom svojeg AAI@EduHr elektroničkog identiteta (ako ga posjedujete) ili
  • kao gost. Ako se prijavljujete kao gost, potrebno je prilikom prijave upisati svoje ime i prezime.

Predviđeno trajanje seminara je 1 sat. Seminar je besplatan i otvoren za sve zainteresirane.

Autorica i predavačica seminara je Gorana Kurtović iz Srca.

Zadnjih desetak godina počinje se stavljati sve veći naglasak na pitanje kako osobe s invaliditetom pristupaju sadržajima na webu i sadržajima u elektroničkom obliku te kako im olakšati taj pristup.

Riječ je o omogućavanju dostupnosti informacija svima, neovisno o tome na koji način pristupaju webu. Kako bi se povećala dostupnost informacija, potrebno je identificirati različite kategorije osoba s invaliditetom, proučiti način na koji pristupaju sadržajima na webu i osmisliti kako im taj pristup učiniti što jednostavnijim.

Gdje se po tom pitanju u ovom trenutku nalazi web, što se u praksi može napraviti, kako objavljivati sadržaj prilagođen različitim kategorijama osoba s invaliditetom te koja tijela i dokumenti reguliraju ova pitanja saznat ćete na seminaru.

Podaci koje nam pružate potrebni su nam kako bi mogli osigurati tehničke uvjete za održavanje seminara te kako bi po završetku seminara mogli provesti anketu o zadovoljstvu. Prikupljeni osobni podaci neće se koristiti u druge svrhe niti će se prenositi trećim stranama. Srce će čuvati osobne podatke koji su prikupljeni putem obrasca za prijavu do 6 mjeseci nakon što se održi seminar.

Ako ste zainteresirani za primanje novosti i obavijesti o uslugama Sveučilišnog računskog centra Srca, molimo da ispunite obrazac.

Najava seminara