Webinar: Kako osigurati transparentnost svih događaja u informacijskom sustavu i to u potpunosti besplatno?

Pozivamo vas 18. prosinca u 14 sati na online predavanje Kako osigurati transparentnost svih događaja u informacijskom sustavu i to potpunosti besplatno?.

Online predavanje će se održati preko sustava za webinare: http://connect.srce.hr/it-spec. Na sustav za webinare možete se prijaviti putem korisničkog računa iz sustava AAI@EduHr ili kaoGost. Online predavanje je otvoreno za sve zainteresirane sudionike.

Opis predavanja:

Telemetrija je nužan koncept kojom se osigurava transparentnost svih elemenata informacijskog sustava. Isto tako često je ona zahtijevana standardima, zakonskim i industrijskim regulativama (NIS, ISO 27001, PCI/DSS i dr.). Transparentnost odnosno vidljivost postiže se različitim alatima i principima. Danas je dostupno niz alata koji mogu pomoći, ali moraju li oni biti tako skupi i kompleksni ili je moguće koristiti alat enterprise karakteristika koji je ujedno i besplatan?

Graylog je balans između moćnih i skupih alata i potpuno besplatnih alata osnovnih mogućnosti. Tijekom predavanja bit će pokriveni osnovni principi osiguranja transparentnosti informacijskog sustava prikupljanjem i analiziranjem događaja koristeći alat Graylog.

Autor i predavač je Dubravko Sever.

Predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta.

 

Ovo se predavanje održava u okviru programa edu4IT. Više informacija o programu obrazovanja edu4IT možete pronaći na ovoj stranici, a snimke do sada održanih online predavanja na ovoj poveznici.

 

transparentnost.png

Snimka i prezentacija

Kategorija