Aplikacija Laravel u okruženju Platform as a Service (PaaS)

Za potrebe ovog članka koristit ćemo se okruženjem Pivotal Cloud Foundry Dev za testiranje postavljanja aplikacije Laravel u okruženje PaaS. Pivotal nudi mogućnost testiranja okruženja Cloud Foundry na lokalnom računalu.

Laravel kao 12-faktorska aplikacija

Ljudi koji su radili na platformi Heroku definirali su 12 točaka o kojima bi programer trebao voditi računa ako planira posluživati aplikaciju u nekom PaaS okruženju, ili generalno za bilo koju aplikaciju koja će raditi kao servis.

Testiranje brzine različitih verzija programskog jezika PHP

Za potrebe testiranja trajanja izvršavanja nekog koda na različitim verzijama PHP-a napravljena je jednostavna skripta koja generira slučajan broj i provjerava je li taj broj primaran. Skripta na kraju javi trajanje izvršavanja u sekundama. Čitav kod skripte dostupan je na poveznici: https://gist.github.com/cicnavi/90fd0c63498733578ecdc1c2a1e5202c

GitHub Pages

Besplatno posluživanje mrežnih stranica

Na internetu postoji mnoštvo alata i servisa pomoću kojih možemo potpuno besplatno izraditi i posluživati mrežne stranice. Iako besplatni servisi obično imaju ograničenja u korištenju, mogućnosti koje imaju su i više nego dovoljna za osobno korištenje.