Kolačići na portalu

Kolačić je skup podataka koji stranica koju posjećujete sprema na vaše računalo. Kolačić ne sadrži osobne podatke već služi tome da primjenjuje vaše postavke koje ste primijenili na npr. naslovnici i na ostalim stranicama ovog weba, da izračuna vrijeme kad ste posljednji put pristupili web-stranici, koliko dugo se zadržali na pojedinoj stranici i slično. 

Kako bi uredništvo portala moglo web održavati što korisnijim i atraktivnijim korisnicima, dobro je imati uvid u statistiku i način na koji korisnici koriste web-stranice, koje stranice najviše posjećuju i koji sadržaj ih najviše zanima. Stoga ovaj portal u svrhu poboljšavanja korisničkog iskustva koristi alat Google Analytics. Alat Google Analytics na računalo korisnika koji pristupa portalu sprema kolačić treće strane (engl. third party cookie) pomoću kojega je moguće mjeriti i pratiti spomenute statistike.

Svaki internetski preglednik u svojim postavkama korisniku omogućava podešavanje načina korištenja kolačića (odobravanje, odbijanje, vrijeme i način brisanja i slično).

Također ako želite posebno onemogućiti da Google Analytics sprema kolačiće na vaše računalo, možete to učiniti na poveznici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout).